Roos en Margot

Margot

Ik ben van kinds af aan gefascineerd door lapjes stof, kleuren, ritmes en patronen. Ze vormen een rode draad in mijn werk en bezigheden. Spelen met stof, verf en metaal in allerlei kleuren geeft mij rust en energie. Ik laat me inspireren door wat ik zie in de natuur, in het water, vormen en structuren van stenen, mossen en schorsen. Daarnaast luister ik graag naar (levens)verhalen van mensen om mij heen. Deze verhalen vinden hun weg naar mijn schilderijen, viltwerk en sieraden.

Roos

Ik ontdekte de oneindige mogelijkheden van vilt toen ik in 1980 op de kunstacademie een serie theaterkostuums maakte. Stoer, kwetsbaar en de verhalen van eeuwen in zich dragend. Ik was als kind altijd al nieuwsgierig naar de oorsprong, het verhaal achter een blokje hout, een lapje stof of een steen. Dan ga ik op onderzoek uit en experimenteer ik met vorm en materiaal tot er een nieuw verhaal ontstaat, in een schilderij, een theaterkostuum of een viltwerkstuk.

Vilt
In 2005 volgden wij samen een workshop bij viltkunstenares Vera Holland. Het smaakte naar meer en zo kwamen we bij Hawar in Oldeberkoop, een internationale school voor textieltechniek, kunst en vormgeving, waar wij een serie masterclasses volgden bij Claudy Jongstra.
Het vilten heeft zoveel mogelijkheden dat we steeds nieuwsgierig zijn naar meer en blijven leren. De oeroude geschiedenis van het vilten heeft nog zoveel prachtige verhalen dat we nog lang niet zijn uitgeleerd en uitgespeeld.